ŠÚKL – zatĺkať, zatlkať, zatĺkať



Na oznámenie Dr. Petra Kotlára reaguje už aj ŠÚKL, Štátny ústav pre kontrolu liečiv (nemalo by byť skôr Štátny ústav kamuflovania a lží?)

mRNA z vakcíny nikdy nevstupuje do bunkového jadra, kde sa nachádza DNA. mRNA slúži len ako dočasný návod pre bunky, aby vytvorili spike proteín, a po vykonaní tejto úlohy sa rozloží a telo ju odstráni. Naša DNA tak zostáva úplne nedotknutá,“ uvádza ústav.

Tieto tvrdenia popierajú aktuálny stav vedy a snažia sa udržať starý status quo.

Štúdia in vitro už preukázala zabudovanie očkovacej mRNA do DNA v pečeňových bunkách. Iná štúdia preukázala toxický S-proteín v krvi človeka až 180 dní po očkovaní.

Navyše, prof. Phillip Buckhaults, Ph.D., svedčil 9.12.2023 pod prísahou pred Senátom USA o obrovskej kontaminácii týchto preparátov plazmidovou DNA z baktérií, na ktorých sa preparáty produkujú. Plazmidová DNA, zaobalená do lipozóm, vstupuje do buniek a môže sa dostať a zabudovať aj do bunkového jadra. Dôsledkom môže byť autoimunita, rakovina apod. Podobné zistenia uvádzal aj prof. Turánek.

 

„Tieto vakcíny prešli rovnakými kontrolami ako iné lieky, aby sme mali istotu, že sú pre verejnosť bezpečné,“ komentuje ústav.

Nepravda.

V čase zavedenia očkovania (26.12.2020) tieto preparáty nemali absolvovanú tretiu fázu klinických skúšok, ktorá je pre iné lieky povinná ešte pred uvedením na trh. Ukončili ju až dodatočne, presné dátumy TU.

Preparáty, ktoré prichádzajú do používania teraz (upravené pre nové vírusové varianty), zrejme neabsolvovali úplné klinické skúšky, čo usudzujeme z toho, že výrobcovia v dokumentácii žiadne takéto skúšky necitujú, namiesto toho sa odvolávajú na údaje zo starších klinických skúšok, vykonaných väčšinou pre očkovacie preparáty zamerané na starý wuhanský kmeň vírusu. Podrobnejšie TU.

 

Majú mRNA vakcíny vedľajšie účinky? Rovnako, ako všetky lieky, aj mRNA vakcíny môžu vyvolať vedľajšie účinky, ktoré sa ale nemusia prejaviť u každého.

To je umne zaobalená manipulácia. mRNA vakcíny sa povahou a množstvom nežiaducich účinkov vôbec nepodobajú na „všetky lieky“, ba dokonca ani na „všetky vakcíny“.

Za prvý rok používania, vlastné údaje ŠÚKL uvádzajú 10 040 hlásení podozrení na nežiaduce účinky, z toho 1392 závažných. Z toho 6374 resp. 965 pripadlo na mRNA preparáty.

Naproti tomu, v roku 2019 bolo ku všetkým vakcínam dohromady celkovo 87 hlásení, z toho 16 závažných.

mRNA preparáty mali za rok na konte 73x viac hlásení nežiaducich účinkov, resp. 60x viac závažných, než všetky vakcíny dohromady.